Refurbishment of exiting warehouse into open plan office space for J.P Boden & Co - Cushman & Wakefield

Cookie Use Notification

This site uses cookies to provide you with a more responsive and personalised service.

By using this site you agree to our use of cookies as set out in our cookie notice. Please read our cookie notice for more information on the cookies we use and how to delete or block the use of cookies.

Refurbishment of exiting warehouse into open plan office space for J.P Boden & Co


Boden Cover image
Click to Enlarge

The Challenge

Building on their brand success, J.P Boden & Co needed to expand their current head office to accommodate growth and agile working. There original space was dated, dark, and not conducive environment for leading clothing design company. 

The client visualised an open connection from the main office of Boden House into a newly refurbished warehouse/hanger space to the rear, creating one large single building. The concept was to bring the two buildings together having an industrial open plan look and feel office space with exposed and feature services throughout. Improve circulate routes through the building was a key consideration to the client.

Boden web 3


The Solution

Cushman & Wakefield London Project & Development Services team was to provide Project Management, Contract Admin and Cost Consultancy Services for the project which is procured under traditional single stage contract. The team assembled and managed the design team required to deliver the scheme. Cushman & Wakefield facilitated an intense Value Engineering period to identify savings of £1.5m without impacting on the clients design intent. 

Boden web2

Works involved the complete refurbishment of the Hanger space that was previously predominately used for just storage. The construction included complete strip out, installation of a fully insulated cladding system including new windows, an insulated roof deck for car parking, incorporating new skylights and all new services and plant. The interior works comprised the installation of new mezzanine levels, an amphitheater for town hall meetings, Crittall style windows/glazed partitioning to meeting rooms, new canteen and open plan work space with bespoke review rooms and a unique storage solution for Boden clothes and samples.

Boden web 1


The Results

The construction phase of the Hanger (phase one) started in March 2017 and was completed December 2017. 

 The team has now working on the phase two of the project that will consist of new window glazing, façade upgrade, new signage and strip out and refurbishment of office floors with all new services and new plant. Boden House will then be connected and opened up to the Hanger presenting one joint open plan, light, airy and easy to move around space to form a totally new inspiring building for Boden Staff to work in. The overall project due to complete in April this year.
Boden 4


Browse Case Studies